11 ene 2010

CAMPIONATOS ESPAÑA CICLOCROSS - LAREDO

Este fin de semán celebráronse en Laredo os Campionatos de España de Ciclocross, con moito frio, neve e xeo. O venres foi a proba por equipos, con Pablo formando parte da selección galega. Galicia, acabou segunda. O sábado foi o turno para os masters. Xulio foi 23º en M-40 e J.Manuel 48º en M-30. O domingo era o dia forte, coas carreiras de cadetes, juniors e elite. En cadetes, Marcos acabou 19º competindo co maillot da seleccion galega, e David foi 30º, realizando ambos unha gran carreira. En juniors, participarón , Pablo , coa seleccion galega ,e Iago. Pablo , partía como un dos favoritos, pero a mala sorte cebouse nel, e xa nos primeiros compases da carreira, sufría un pinchazo, que o relegaba as últimas posicións; pero non foi o único percance, xa que cando estaba remontando, rompia o cable do cambio, e xa para rematar, e na ultima volta, a cadea. Ao final , entrou en meta a pe. Iago, nunha moi boa carreira, remataba 20º, apesares, de verse afectado nunha caída na saída.

En elite, Hermida, nunha carreira emocionate, que non se decidiu ate os últimos metros, foi 2º.